Ervaringen van patiënten

Een aantal maanden geleden kwam ik met nekklachten en klachten over tintelende arm en vingers bij de huisarts. Het leek in eerste instantie veel op het Carpaal Tunnelsyndroom. De huisarts adviseerde mij Euritmieles te volgen. Zo kwam ik bij Katrin Beise terecht.

Gaandeweg de lessen kwam ik erachter dat ik veel van mijzelf verwacht en altijd paraat sta voor iedereen, maar mijzelf af en toe vergeet. D.m.v. houdingsoefeningen leerde ik om af en toe een stapje terug te doen, schouders even te laten hangen en grenzen aan te geven.

Ik kwam tijdens de oefeningen echt weer even “bij” en dat heeft mij goed gedaan.

Ik heb de euritmielessen met een goed gevoel afgerond en merk dat de klachten weg zijn.

Ik heb geleerd waar ik op moeten letten, zowel lichamelijk als geestelijk.

Een mevrouw, 38 jr.

Oorspronkelijk kwam ik voor rugklachten bij de euritmietherapie terecht. Maar naast de klachtenvermindering vond ik op een gegeven moment ook de rust in mezelf terug.
Op omwegen ontdekte ik dus een nieuwe kant in mij. Ik kon mijn gedachten weer op orde brengen.

Een mevrouw

De euritmietherapie heb ik als heilzaam ervaren. De oefeningen hebben mij rust gebracht. Ik kan ze dagelijks toepassen en beter bij mijzelf blijven. Ook het slapen gaat echt beter. Ik kan mijn werk met meer rust tegemoet treden en toch in verbinding staan. Hartelijk dank Katrin.

Een mevrouw, 48 jr.

Dit was voor mij de eerste kennismaking met euritmie-therapie. In deze tijd waar alles raast was het bijzonder om te ervaren dat alle oefeningen in grote rust gedaan worden. Dit brengt ook innerlijk rust. De therapeute brengt liefdevol tot bewustzijn dat het lichaam ´wetend´ is. Dat is een mooi beeld voor iemand die zijn lichaam niet goed voelt. Ik ben dankbaar voor deze ontmoeting en het feit dat dit (euritmie-therapie) ons geschonken is.

Een mevrouw, 62 jr.

Sinds de cursus doe ik dagelijks minstens eenmaal de euritmie oefeningen, die wij de laatste maal doorgenomen hebben, meestal doe ik het 2x. Ook draag ik warme kniekousen i.p.v. panty’s.
Eind juni kreeg ik toch weer een blaasontsteking. Ik heb toen medicijnen gebruikt, na 3 weken gestopt, het kwam weer terug. Een afspraak gemaakt bij de huisarts, en een middel gekregen voor de algehele lichamelijke weerstand, vanaf toen geen blaasontsteking meer gehad, de blaas is ook sterker geworden. ’s Nachts hoef ik er rond 5 uur ’s morgens pas uit.
Wij zijn pas voor onze bridgeclub inkopen gaan doen bij een groothandel. Bij het diepvriesgedeelte is het erg koud. Verleden jaar liep ik er een blaasontsteking op. Nu heb ik nergens last van gehad, heerlijk toch. Je ziet dat ik er toch wel baat bij heb gehad.
Ik hoop alleen dat ik voldoende kennis heb om zo door te gaan, als ik om mij heen kijk naar al die vrouwen met blaasontstekingen (5 kuren achter elkaar), dan ben ik blij dat ik hiervoor gekozen heb.

Een mevrouw met blaasontsteking

Graag wil ik u laten weten, dat Euritmietherapie gegeven door Katrin, mij enorm heeft geholpen na diverse gewrichtsvervangende operaties.

Waarna ik onzeker was en regelmatig viel.

Katrin heeft mij geleerd om bewuster en evenwichtiger te lopen.

Het is zo weinig inspanning, met zoveel resultaat.

Ik beveel Katrin en Euritmietherapie van harte aan!

Het helpt mij bij zoveel meer ongemakken zoals hartritmestoornissen door stress, carpaal tunnel syndroom en om rustiger te worden in je hoofd.

Vast voor nog veel meer, dit is mijn ervaring.

Enorm bedankt Katrin voor deze fijne en mooie ervaring.

Marga Mus-Ivo

Op advies van de huisarts bij de euritmie gekomen. Door onbekendheid met de inhoud en kracht van euritmie was ik zonder verwachtingen op de eerste afspraak. De onwennigheid was snel verdwenen door de ontspannen werkwijze van de therapeute. Na een aantal lessen met vormen, bewegingen en geluiden gestopt. Enkele maanden later opnieuw gestart met een duidelijk doel.
Na een tiental lessen ben ik groeiende met/ in mijn eigen-ik. Soepel, zekerheid, standvastig, verbinding en ontspannen zijn een aantal sleutels welke voor mij nu gelden. Echt wel bijzonder die euritmie….

Een meneer

Door de huisarts doorgestuurd naar Katrin Beise voor de euritmietherapie,
waarbij ik niet echt een idee had wat ik moest verwachten .
Direct bij binnenkomst voelde ik me welkom door de hartelijkheid van Katrin.
Ik werd doorgestuurd i.v.m. schildklierklachten en die zijn na 8 sessies duidelijk verbeterd.
Katrin kan als geen ander de oefeningen uitleggen op zo’n manier dat ik ze ook echt kon voelen en direct begreep wat de oefening voor me kon doen.
Ik heb fijne herinneringen aan de sessies en aan Katrin zelf, vooral aan haar altijd liefdevolle benadering.

Een mevrouw, 61 jr.